23 February 2011

Nenda Tercinta Telah Pergi

Kalau nak dibanding kan dengan org lain, rase nyer miya boleh dikatakan bertuah kerana ader 3 org nenek sebelah ibu..wan, tokde tijah & tokde..Alhamdulillah..besar kan keluarga miya?? (later miya citer baper ramai keluarga miya k)..Miya syg sgt kat nenek2 miya ni..almaklumlah, miya dah kehilangan kedua2 atok n nenek sebelah abah..Miya selalu doa supaya boleh hidup lebih lame bersame2 mereka..

Tapi...sayang kita sebagai manusia tak boleh menandingi syg nya Allah pada mereka..mule2 Dia amik tokde miya beberapa tahun lepas..lepas tu, semalam sorang lagi tokde miya iaitu tokde tijah pula telah kembali ke rahmatullah..Jenazah arwah telah selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Pasir Panjang, Pekan..sedih sgttt rasenyer, tapi kita sbg hamba kene lah redha n sedar bahawa kite semua akan kembali kepadaNya jua 1 hr nanti..Al-Fatihah unt arwah dan semoga roh beliau sentiase dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama org2 yg beriman..aminn

Sekarang, miya cume ade sorg jer lagi nenek..dia la segala2 nya bagi kami sekeluarga..To all readers n myself also, hargai la org yg kita syg terutamanya org2 tua selagi mereka masih ada...jgn nanti bila mereka dah pergi baru kita nak menyesal n menangis meratap, da takda gunenye lagi..

1 comment:

  1. Al Fatihah... Semoga roh mereka di cucuri rahmat

    ReplyDelete